tisdag 19 maj 2015

Varför använder man snus?


Användningen av snus har som sagt stigit väldigt mycket specielt innom Finland, men varför används detta beroende framkallande produkt så mycket? En orsak är att det får användaren att känna sig lugn och avslappnad, och när man kommit in i cirkeln kan man inte leva utan denna känslan man känner att man kan focusera bättre på det man gör medan man använder snus.

Snus används i Finland av allt yngre främst poijkar, unga poijkana känner sig coola när de använder sig av snus och mamma där hemma  kan inte känna lukten av snuset som man kan av tobaksröken. De unga får en sorts känsla av spänning när de använder olagligt produkten där med sprids denna kultur muntligt och allt fler unga använder sig av snus.

Folk har börjat allt mer starkare snus alltså snus med större nikotin halt som gör en mycket mer och snabbare beroende av produkten och snus bolagen gör hela tiden allt mer starkare snus som kan leda till att det i närmaste framtiden kan redan bli en stor hälso risk.

Dessutom tycker ungdomarna att man bli väldigt cool då man använder snus. Det är ett sätt att visa att man är macho. Och kanske t o m en del av finlandssveskheten(?). Ungdomar kan tse upp mot sina förebilder och tänka, "han använder snus, jag skall också göra de". Förebilder kan både vara sportstjärnor eller bara någon äldre kompis man har.

-Thomas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar